Stad en Ommeland pleit voor accommodatie Kids United

Impressie Kids United.
Foto: Stad en Ommeland

De gemeenteraadsfractie van Stad en Ommeland heeft schriftelijke vragen gesteld over Kids United, de voetbalclub voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De club, die sinds 2003 bestaat en 165 leden telt, droomt van een eigen accommodatie waar ze veel meer kan organiseren dan voetbal alleen.

Uit onderzoek blijkt dat deze jeugd behoefte heeft aan een eigen plek om te sporten en elkaar te ontmoeten. Niet alleen voetbal maar ook klimmen, tafeltennissen, gamen, koken, streetdance, samen live voetbal kijken op groot scherm en lekker chillen. Met deze nieuwe accommodatie wordt de kwaliteit van leven van de kinderen en jongeren met een beperking aanmerkelijk verhoogd.

Stad en Ommeland is teleurgesteld over hoe burgemeester en wethouders van Groningen tot nu toe met de voetbalclub voor kinderen met een handicap omspringt. De partij ziet hierin een grote kans het sportaanbod voor mensen met een handicap in de provincie Groningen kwalitatief en kwantitatief te verbeteren.

Sport050 wil Kids United mogelijk tijdelijk onderbrengen op een sportpark met kunstgras. Dat betekent dat een kwetsbare groep kinderen voor de zesde keer moet verhuizen. De club zat eerst bij FC Lewenborg, Sportpark Het Noorden, Indoor Soccer Centrum, Corpus Den Hoorn en nu Sportpark de Kring. Het trainingsveld (natuurgras) waar Kids United nu gebruik van mag maken blijkt echter overbelast te zijn. De fractie van Stad en Ommeland benadrukt dat de sportieve bereidwilligheid van PKC’83 een groot compliment verdient.

Vragen aan college

Stad en Ommeland vindt daarom dat deze accommodatie er snel moet komen. De partij vraagt of burgemeester en wethouders ook de noodzaak zien van zo’n Kids United Sport en Spel Activiteitencentrum. Stad en Ommeland wil weten of het college meent dat Kids United een unieke kans biedt om het sportaanbod voor mensen met een handicap uit te breiden. “Kan het college uitleggen waarom de komst van het Kids United Sport en Spel Activiteitencentrum zo lang op zich laat wachten?”

Het complex wordt volledig gefinancierd door externe partijen. Kids United werkt daarvoor samen met het Fonds Gehandicaptensport.

Kids United Sport en Spel Activiteitencentrum

Het Kids United Sport en Spel Activiteitencentrum moet een tweede thuis worden voor jongeren met een beperking waar ze niet-gehandicapte jeugd kunnen uitnodigen om samen te sporten, of gewoon gezellig bij elkaar te zijn. Kids United wil de komende drie jaar groeien naar 250 leden. De club wil de leeftijdsgrens van de doelgroep oprekken van 23 naar 35 jaar. In de stad en provincie Groningen wonen relatief de meeste kinderen en jongeren tot 23 jaar met een beperking. In de provincie 2,8 % en in de stad zelfs 4,8 %. Het landelijk cijfer is 1,7 %.

Stad en Ommeland heeft tussen 2014 en nu vaak aandacht gevraagd voor de wens van Kids United.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

article
611233
Stad en Ommeland pleit voor accommodatie Kids United
De gemeenteraadsfractie van Stad en Ommeland heeft schriftelijke vragen gesteld over Kids United, de voetbalclub
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/611233/stad-en-ommeland-pleit-accommodatie-kids-united/
2018-03-12T10:20:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/03/11202123/Kids-United_impressie_maart-2017.jpg
Nieuws