Medewerkers Hanzehogeschool Groningen doen vrijwilligerswerk in Kenia

Foto: Hanzehogeschool Groningen

Meer dan twintig Hanzemedewerkers doen op dit moment vrijwilligerswerk in Kenia. Ze werken twee weken aan praktijkgericht onderwijs en de bouw van een studentenverblijf/uitbreiding van het gastenverblijf. Dat doen ze in hun eigen tijd, op eigen kosten én met een ingezameld bedrag van 40.000 euro.

Dit is de eerste keer dat een grote groep Hanzemedewerkers betrokken is bij een ontwikkelingssamenwerkingsproject voor hoger onderwijs. De directeur van North Coast Medical Training College (NCMTC), Marianne Darwinkel, is blij met de komst van de medewerkers.

Doel

Hoewel het onderwijsniveau in Kenia hoog is, wordt nog vaak vanuit de theorie lesgegeven, terwijl praktijkgericht onderwijs erg gewild is, juist bij een medische school. De Keniaanse docenten hebben wel theorielessen gehad, maar er zijn in Kenia weinig tot geen praktijkvoorbeelden. Het doel van de Hanzedocenten is om hier samen met hun Keniaanse collega’s verandering in te brengen.

Daarnaast wil NCMTC vaker gastdocenten ontvangen. Een groep van acht medewerkers gaat daarom een nieuwe verdieping bouwen op het guesthouse/Hanze House. Ook gaan ze het studentenhostel uitbreiden, zodat twintig studenten op de campus kunnen overnachten.

Voorbereiding

In de aanloop naar de reis zijn de medewerkers maandelijks bij elkaar geweest om praktische zaken te bespreken, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Er zijn verschillende acties gehouden om fondsen te werven: een wijnactie, privé donaties, verkoop van een speciaal uitgegeven boek, etc. Dit leverde 26.571 euro op. Door twee gehonoreerde subsidieaanvragen (Wilde Ganzen en de Hanze University Foundation) werd het streefbedrag van 40.000 euro ruim behaald.

North Coast Medical Training College

North Coast Medical Training College werd in 2010 opgericht in Kilifi County. De onderwijsinstelling biedt verschillende opleidingen aan, waaronder klinische geneeskunde en chirurgie, voeding & diëtetiek en verpleegkunde.

De Hanze University Foundation is de motor achter veel ontwikkelingsprojecten vanuit de Hanzehogeschool waarbij studenten, medewerkers en het Noord-Nederlands bedrijfsleven op allerlei manieren intensief betrokken worden.

Er is een Facebookpagina over de reis: www.facebook.com/Care4Kenya2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen