Feestelijke uitreiking OKÉ vignet aan SKSG

De uitreiking van het 'OKÉ-vignet'.
De uitreiking van het 'OKÉ-vignet'.
Foto: SKSG

De Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) heeft dinsdag 27 februari het OKÉ vignet van de Stichting Kind en Voeding ontvangen tijdens een feestelijke uitreiking in restaurant ‘Houdt van Eten’.

Het vignet werd uitgereikt door de voorzitter van Stichting Kind en Voeding, Ko Henneman in het bijzijn van de kinderburgemeester van Groningen, meerdere kinderen van SKSG en vertegenwoordigers van JOGG en Jong Leren Eten. Atze Hoogma nam het OKÉ vignet namens SKSG in ontvangst.

Gezonde  leefstijl van kinderen

Het ‘OKÉ vignet’ wordt uitgegeven door de stichting aan organisaties die bijdragen aan een gezonde leefstijl van kinderen. SKSG is erg blij met deze erkenning.

De komende weken zal op alle 67 locaties van SKSG de OKÉ vignetsticker worden opgehangen.

Voorafgaand aan de uitreiking werd een kookworkshop gegeven door dé chef-kok van Houdt van Eten. Hier hebben de kinderen geleerd om gezonde gerechten te maken en serveerden ze een eigen gemaakte soep met zelf gebakken broodjes.

Blue zones

Eén van de inspiratiebronnen van SKSG voor het bieden van gezonde voeding aan kinderen zijn de zogenoemde ‘blue zones’. Dit zijn gebieden op de wereld waar het aantal bewoners dat honderd jaar of ouder wordt hoger ligt dan in de rest van de wereld. Een mooi streven voor SKSG om ook bij te dragen aan Groningen als een ‘blue zone’ in de toekomst. Dit doet SKSG door kinderen, ouders en medewerkers bewust te maken van de invloed van een gezonde levensstijl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen