Bauhaus WK Snertkoken & Stamppotkoken

Foto: Publiek Domein

De 24ste editie van het BAUHAUS WK Snertkoken en WK Stamppotkoken vindt vandaag, vrijdag 16 februari plaats in de keukens van het Alfa-college.

Voor deze dag is een grote aanmelding van deelnemers en alle kookunits in de keukens zijn bezet.

De deelnemers bereiden met eigen recepten en uitsluitend verse ingrediënten een snert of stamppot. De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot- opscheplepel.

Een deskundige jury geeft punten op verschillende onderdelen, zoals smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit aan de deelnemers.

Studenten van de opleiding Horeca en Facilitaire Dienstverlening hebben een draaiboek voor het evenement gemaakt. Dit is voor hen een studieopdracht. Een andere klas heeft zich voorbereid op het gastheerschap, zodat zij de deelnemers en bezoekers goed kunnen ontvangen en begeleiden naar de kookunits. In het restaurant gedeelte, komt een winkelplein met verkoop- en informatiestandjes. Op een aantal video schermen zijn de verrichtingen in de keuken goed te volgen.

De organisatie verwacht meer bezoekers, die komen kijken en proeven, mede door de bereikbaarheid. “De bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven. En dat alles op de smaakvol ingerichte informatie plein”, aldus de organisatie.

Zowel ’s morgens als ’s middags is er een deelnemers groep.

Aan het eind van de dag beslist de jury de uitslag. De prijsuitreiking zal gedaan worden door Anne Marie Heite, bekend van radio en tv en begin februari uitgeroepen tot Vrouw in de Media Nederland 2017.

Locatie

Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen