Brief aan minister Wiebes overhandigd door Provinciale Staten van Groningen

Foto: De Redactie

De Provinciale Staten van de provincie Groningen (PS) heeft woensdagmiddag een open brief overhandigd aan minister Wiebes. Met deze brief wordt de minister gevraagd om te voldoen aan de wensen van de Groningers.

Wij scharen ons als Provinciale Staten achter de Groningers. ‘Wat wordt gevraagd, is niet meer dan redelijk: Geef gehoor aan de stem van onze inwoners; eerlijke en snelle schade-afhandeling, verlaging van de gaswinning naar een veilig niveau en herstel van de Groninger samenleving op maatschappelijk, psychisch en economisch terrein’, aldus provinciale Staten.

Volgens de fracties is het ‘vijf over twaalf en is er nĂș actie van de Minister nodig’. De beving van maandag maakte dat nog weer eens duidelijk.

Ook wordt in de brief gemeld dat het schrijnend is dat alle Groningers opnieuw beschadigingen aan hun huizen tegenkomen, weer in hetzelfde slopende proces terecht komen van schadeafhandeling en de daarmee gepaard gaande frustraties.

Regels om te zorgen dat de schadeafhandeling eenvoudig en goed verloopt zijn nog niet door u vastgesteld. Gemeenten, de Groninger Bodem Beweging, het Gasberaad en de provincie Groningen hebben volgens PS een redelijk voorstel gedaan voor een nieuw schadeprotocol, maar wachten nog op antwoord.

Klik hier om de volledige brief te lezen.

 

(Bron: ingezonden bericht).

Reacties

article
578540
Brief aan minister Wiebes overhandigd door Provinciale Staten van Groningen
De Provinciale Staten van de provincie Groningen (PS) heeft woensdagmiddag een open brief overhandigd aan
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/578540/brief-aan-minister-wiebes-overhandigd-provinciale-staten-groningen/
2018-01-11T08:50:38+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/01/10193639/provinciehuis1-715x408.jpg
Nieuws