Tijdelijk geluidsscherm geplaatst langs nieuwe afrit bij Hoogkerk

Foto: Aanpakringzuid.nl

Bij de nieuwe afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk is eind vorige week een tijdelijk geluidsscherm over een lengte van 200 meter geplaatst. Dat is gebeurd op verzoek van omwonenden.

Het geluidsscherm bestaat uit bouwhekken met geluidswerend doek. De doeken moeten het verkeersgeluid van de zuidelijke ringweg beperken totdat hier stil asfalt is aangelegd.

Voor het project Aanpak Ring Zuid is bij P+R Hoogkerk een op- en afrit voor bussen aangelegd. Hierdoor kunnen bussen via een kortere route van de ringweg naar het P+R-terrein en omgekeerd. De op- en afrit zijn sinds zondag open voor het busverkeer.

Bewoners van de stadswijk De Buitenhof ondervinden meer geluidshinder van de zuidelijke ringweg na de aanleg van de afrit, aan de noordzijde van de weg. Zodra dit deel van de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, wordt hier geluidsreducerend asfalt aangelegd.

Tijdelijke oplossing

Omdat het nog even duurt voordat dit deel van de ringweg aan de beurt is, hebben Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de geluidshinder.

De tijdelijke, geluidsreducerende doeken langs dit deel van de zuidelijke ringweg kunnen geluid met maximaal 20 decibel geluid verminderen.

De doeken blijven staan totdat dit deel van de zuidelijke ringweg is voorzien van geluidsreducerend asfalt. Waarschijnlijk gebeurt dit in 2020 of 2021.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen