Uitdeling voederbieten in de stad zaterdag

Foto: Publiek Domein

Volksvermaken Groningen deelt zaterdag op twee locaties in Groningen gratis voederbieten uit aan de jeugd. Kinderen kunnen van de bieten een Sint Martinuslampion maken, om op 11 november mee langs de deuren te gaan.

Op de Vismarkt worden tussen 12.00 uur en 13.00 uur bieten uitgedeeld, en vervolgens op de Westerhaven tussen 13.30 en 14.30 uur. Ook wordt gedemonstreerd hoe een voederbiet uitgehold en bewerkt moet worden om er een lampion van te maken.

Volgende week worden ook bieten bezorgd bij basisscholen, locaties voor buitenschoolse opvang en buurthuizen. In totaal worden 1.500 bieten uitgedeeld.

Sint Martinuslampion

Op woensdag 8 november wordt in de Martinikerk bepaald wie de mooiste lampion heeft gemaakt. Er zijn twee leeftijdsgroepen: tot en met 8 jaar en van 9 tot en met 12 jaar. De nummers 1,2 en 3 krijgen elk een prijs. Ook worden surprises uitgedeeld.

Tijdens de wedstrijd wordt het verhaal van Sint Martinus verteld en worden Sint Maarten liedjes gezongen en is er warme chocolademelk voor de deelnemende kinderen.

Voor de makers van de drie mooiste lampionnen in elke leeftijdsgroep is er een prijs en voor alle deelnemers is er een Sint Martinussurprise.

Bietsie-wedstrijd

Op de ochtend van de 8 november zijn groepen 7 van verschillende basisscholen uitgenodigd voor een Sint Martinusbijeenkomst in het schip van de Martinikerk. Een van de onderdelen van het ochtendprogramma is de ‘bietsie-wedstrijd’. De scholieren die een lampion van een voederbiet hebben gemaakt, worden uitgenodigd om daar een mooie foto (een bietsie) van te maken.

Sint Martinusdagen

De voederbietenuitdeling en lampionnenwedstrijd vormen onderdeel van de Groningse Sint Martinusdagen (8-11 november).

Vrijdagavond 10 november krijgen thuis- en daklozen een ganzenmaaltijd aangeboden in de Martinikerk. Zaterdag 11 november staan een Sint Martinusconcert van 12.45 uur tot 13.30 uur en een Vesper van 17.00 uur tot 17.30 uur in de Martinikerk. Het Houten Huis verzorgt een Sint Martinusmiddag in MartiniPlaza, gevolgd door een lampionnenoptocht naar de Martinikerk (12.15-18.15 uur).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen