Hanzehogeschool Groningen op derde plaats in Keuzegids

Foto: Google Maps

De Hanzehogeschool Groningen staat net als vorig jaar op de derde plaats van grote hogescholen in de nieuwe Keuzegids Hbo 2018.

Achttien opleidingen mogen het predicaat ‘topopleiding’ voeren. De Hanzehogeschool is daarmee de hogeschool met het grootste aantal topopleidingen van Nederland.

Top drie

Bovendien zijn de eerste drie plaatsen op de landelijke lijst van topopleidingen afkomstig van de Hanzehogeschool. Ook is er een sterke stijging te zien in tevredenheid over de opleidingen. Van alle opleidingen scoort 60 procent een ruime voldoende (boven de 65 punten), dit was vorig jaar nog 43 procent.

Topopleiding

Veertien procent van de beoordeelde opleidingen krijgt landelijk het predicaat ’topopleiding’; bij de Hanzehogeschool hebben 18 van de 50 beoordeelde voltijdopleidingen dit jaar het predicaat verdiend.

De topopleidingen zijn: Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, Docent Dans – Amsterdam, Docent Dans – Groningen, Docent BKV, Logopedie, Docent Muziek, Mondzorgkunde, Chemische Technologie, Elektrotechniek – Assen, Management in de Zorg, Bio-Informatica, Human Resource Management, Vormgeving, Fysiotherapie, Muziek, MBRT en Chemie.

Eerste plaats

Veertien (bachelor) opleidingen staan op de eerste plaats (vorig jaar waren dat er 13):

Small Business and Retail Management, Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek, Vormgeving, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Logopedie, Sociaal Juridische Dienstverlening, Toegepaste Psychologie, Chemische Technologie, Docent Dans – Amsterdam, Dans – Amsterdam, Dans – Groningen, MBRT, Bio-informatica en Management in de Zorg.

Aankomende studenten kunnen de Keuzegids gebruiken bij het bepalen van de hogeschool waaraan ze willen gaan studeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen