Extra spitstreinen tussen Assen en Groningen

Foto: Publiek Domein

Vanaf maandag 4 september gaan extra treinen van NS in de ochtend- en avondspits rijden tussen Assen en Groningen. De sporen in Assen zijn daarvoor in de afgelopen periode geschikt gemaakt.

Reizigers kunnen vanaf maandag zes keer per uur de trein nemen tussen Groningen en Haren. Het aantal treinen vanaf Haren en Groningen Europapark verdubbelt in de spits van 2 keer per uur naar 4 keer per uur, meldt de NS. Daarnaast verbetert de overstap van de Sprinter op de Intercity in Assen in beide richtingen ook.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid in de regio Groningen-Assen wordt verbeterd met de uitbreiding van het aantal treinen tussen Groningen en Assen.

De uitbreiding van de treinen in combinatie met onder meer de verbouwing van de stations Groningen en Assen en de verbetering van fietsroutes, het busnetwerk en parkeervoorzieningen, wordt het OV een steeds aantrekkelijker alternatief voor de auto.

Presentje

Aan reizigers op de stations Groningen, Groningen Europapark, Haren en Assen worden maandag in de ochtendspits tussen 7.00 uur en 10.00 uur een presentje uitgedeeld om hen te attenderen op de extra spitstreinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen