Studenten Noorderpoort Veiligheid & Vakmanschap naar Normandië

Landingsstrand van D-day, Utah.
Landingsstrand van D-day, Utah.
Foto: Noorderpoort

Bijna tachtig studenten van Noorderpoort Veiligheid & Vakmanschap vertrekken maandag 3 juli naar het Franse Normandië. De studenten bezoeken verschillende historische monumenten, waarmee zij in het oorlogsverleden van Europa duiken.

Pointe du Hoc en landingsstranden

Er gaan 79 studenten uit alle studiejaren van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap mee op de trip naar Normandië. Ze worden begeleid door zes docenten en militaire instructeurs.

Het doel van de reis is dat de studenten zich bewuster worden van de geschiedenis van het huidige Europa. Hoogtepunten die de studenten aandoen zijn Pointe du Hoc, waar nog steeds de krater te zien is van een ingeslagen bom en ze brengen een bezoek aan de landingsstranden, waar een excursie gegeven wordt langs de restanten van de kunstmatige havens van Utah Beach en Omaha Beach.

Battlefield Tours

De excursie naar Normandië wordt georganiseerd vanuit de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van Noorderpoort. In Normandië gaan tijdens de verschillende excursies twee erkende gidsen met de studenten op pad. Dit wordt verzorgd door Battlefield Tours.

Op vrijdag 7 juli komen de studenten weer naar huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen