Alfa-college start met zomerschool

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Het Alfa-college start dit jaar met een pilot zomerschool in Groningen.

De zomerschool is bedoeld voor leerlingen die een diploma halen op het vmbo of bij een Entree-opleiding, met een onvoldoende op Nederlands of rekenen.

Doel van de zomerschool
Het doel van de zomerschool is dat deze leerlingen ondanks hun onvoldoende toch weer zin krijgen in Nederlands of rekenen en hopelijk met een voorsprong aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Het pedagogisch klimaat van de zomerschool is gericht op motivatie en leren met plezier. De docenten gaan de leerlingen op creatieve, sportieve of culinaire wijze uitdagen met rekenen of taal.

Leerlingen die in het nieuwe schooljaar starten met een mbo-opleiding op niveau 2 kunnen op de zomerschool terecht. Tijdens de intake worden ze gewezen op de moglijkheid van de zomerschool.

Deze pilot  vindt plaats van 22 juni tot en met 3 juli: de laatste twee weken vóór de zomervakantie. Deelname aan de zomerschool is gratis.

Als de pilot succesvol is, wordt de zomerschool van het Alfa-college volgend jaar misschien uitgebreid met andere vakken en andere niveaus.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden