‘Vertrouwen Groningers moet worden hersteld’

Foto: ANP

Het nieuwe kabinet moet zo snel mogelijk het vertrouwen van inwoners van het Groningse aardgasgebied in de overheid herstellen.

Te lang zijn de mensen aan hun lot overgelaten waardoor het vertrouwen grote scheuren vertoont, stellen de Nationale ombudsman en kinderombudsman in een donderdagochtend gepubliceerde oproep.

“Burgers rekenen op een betrouwbare overheid. We staan aan het begin van nieuwe kansen met een nieuw aan te treden kabinet. We moeten leren van voorgaande jaren en daar lessen uit trekken. De bestuurlijke spaghetti moet van het bord. De overheid is er voor de burger. En niet andersom. Groningers verdienen van de overheid een volmondig ‘Ja, wij staan dichtbij u’ en een haarscherpe, concrete blik op de toekomst”, stelt ombudsman Reinier van Zutphen.

De rijksoverheid moet onder meer verantwoordelijkheid tonen door bijvoorbeeld de schadevergoedingen en schadeherstel zelf ter hand te nemen. Vergoedingen en herstel moeten bovendien ruimhartig zijn.

De veiligheid van de bewoners moet voorop worden gesteld door huizen snel te versterken en de gaswinning te verminderen, aldus Van Zutphen en kinderombudsman Margrite Kalverboer.

 

(Bron: nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen