Bewoners West-Indischekade akkoord met energiemaatregelen

Foto: Google Maps

De meeste bewoners aan de West-Indischekade in Groningen zijn voor de energiemaatregelen, die Lefier wil uitvoeren.

Hiermee voldoet Lefier aan de voorwaarde, de wettelijke plicht van minstens 70 procent van de bewoners die akkoord gaan om het verbeterplan te mogen uitvoeren bij alle woningen.

Na klachten van bewoners over tocht, kou en schimmel kwam Lefier met verbeterplannen. De woningen krijgen centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas en gevelisolatie. Deze maatregelen hebben geen gevolgen voor de huurprijs.

Meerdere positieve en actieve bewoners hebben zich ook ingezet om hun medebewoners enthousiast te maken, meldt de woningcorporatie.

Enthousiaste bewoners

“Dit is een mooi voorbeeld van de eigen kracht van mensen, zegt Roos Oosten, bewonersparticipant bij Lefier. “In 12 jaar tijd heb ik nog niet eerder meegemaakt dat bewoners zo enthousiast meewerken aan het slagen van een project. De bezoeken hebben zeker bijgedragen aan de vlotte instemming met de plannen.”

Miranda ten Cate, gebiedsmanager bij Lefier zegt: “We vinden het fijn dat we kunnen starten met de verbeterplannen aan de West-Indischekade”. “Na de verbeteringen zitten bewoners er warm bij en kunnen ze volop genieten van hun woning aan de prachtige kade”.

Het energielabel van de woningen maakt straks een sprong van gemiddeld G en F naar B. Lefier houdt met de verbeteringen de woning in het goedkope huursegment. De verwachting is dat de werkzaamheden starten in het najaar van 2017.

Lees ook: Verbeterplannen voor woningen West-Indischekade

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen