Alternatief verkiezingsdebat bij Noorderpoort

Foto: Noorderpoort

Een alternatief verkiezingsdebat wordt maandag 6 maart georganiseerd bij de locatie van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn, aan de Verlengde Visserstraat 20 in Groningen.

Het doel is om jongeren aan te sporen om op 15 maart te stemmen bij de landelijke Tweede Kamerverkiezingen.

Politiek is niet sexy

Veel jongeren ervaren het verkiezingsprogramma van politieke partijen als een ver-van-hun-bed-show. Politiek wordt door jongeren nu eenmaal niet als sexy en stoer ervaren. Vanuit Noorderpoort kunnen studenten meedoen aan het debat.

Drempel naar de stembus verlagen

Studenten van Noorderpoort, waaronder studenten Loopbaan & Burgerschap en leden van de Centrale Studentenraad van Noorderpoort, spelen een belangrijke rol in het debat.

Zij gaan in gesprek met William Moorlag (PvdA), Stieneke de Graaf (CU) en Antje Diertens (D66). De politici zullen thema’s aan de studenten voorleggen die voor jongeren relevant zijn. Het doel is om de studenten kennis te laten maken met politiek, zodat de jongeren kunnen ontdekken welke partij het beste bij hun overtuigingen en idealen past.

Het alternatieve verkiezingsdebat van Noorderpoort wordt geleid door presentator Bram Douwes.

Maatschappelijke betrokkenheid

Noorderpoort zet met dit debat in op maatschappelijke betrokkenheid. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hun verantwoordelijkheid nemen en op 15 maart naar de stembus te gaan,’ aldus Wim van de Pol, lid College van Bestuur van Noorderpoort en mede-initiatiefnemer van het alternatieve verkiezingsdebat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen