Website voor Kansrijk Groningen gelanceerd

Foto: Nationaal Coördinator Groningen

Donderdag is de website van Kansrijk Groningen gelanceerd.

Onder de noemer Kansrijk Groningen werken verschillende overheden en organisaties in allerlei programma’s aan de leefbaarheid in het aardbevingsgebied.

De nieuwe website biedt informatie over de subsidiemogelijkheden van de verschillende leefbaarheidsprogramma’s in Groningen voor bewoners om de leefbaarheid in hun eigen dorp of wijk te verbeteren.

Samen werken aan een leefbaar Groningen

Dit zijn bijvoorbeeld programma’s waar bewoners met goede ideeën terecht kunnen voor financiële ondersteuning. Maar ook gemeentelijke leefbaarheidsprojecten en regionale programma’s voor thema’s waar meer belangen mee gemoeid zijn. Bijvoorbeeld snel internet, duurzame energie of de herbestemming van cultureel erfgoed. Zo wordt samen gewerkt aan een prettig woon-, werk- en leefklimaat in Groningen.

Deze programma’s komen voort uit het akkoord ‘Herstel van vertrouwen, vertrouwen op herstel’ en gelden voor de negen gemeenten van het akkoord. Dit zijn Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum.

Bijdrage voor publiekstoegankelijke Juffertoren

Het feestelijke moment van de lancering werd gevierd met het hijsen van een Kansrijk Groningen-vlag bij de Juffertoren in Schildwolde. De NCG en Libau overhandigden aansluitend een cheque van 19.000 euro aan Stichting Juffertoren Schildwolde. Vanuit deze stichting werken bewoners en organisaties samen aan het beheren en in stand houden van deze bijzondere toren.

Met het geld wordt de Juffertoren toegankelijk gemaakt voor het publiek. Ook wordt de eerste zolder ingericht als museum over de geschiedenis van de toren.

De stichting ontvangt de financiële bijdrage vanuit het Kansrijk Groningen leefbaarheidsprogramma Herbestemming Cultureel Erfgoed. Dit programma wordt uitgevoerd door Libau en gefinancierd door het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma.

De coördinatie van Kansrijk Groningen ligt bij de Nationaal Coördinator Groningen. De programma’s worden gefinancierd door NAM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen