Conferentie & Debatavond met kamerleden: ‘Een toekomst zonder de NAM?’

Foto: Publiek Domein/CC0

‘Een toekomst zonder de NAM’ is het onderwerp vandaag zaterdag 7 januari tijdens een conferentie en een debatavond met experts en Tweede kamerleden in Groningen.

Conferentie

Tijdens een openbare conferentie van 10.30 uur tot 18.00 uur op het Provinciehuis spreken gerenommeerde experts en ervaringsdeskundigen over de mogelijkheden en uitdagingen van het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning.

Debatavond

Een debatavond met Tweede Kamerleden en kandidaatkamerleden volgt over een toekomst zonder de NAM en het beter organiseren van de gaswinning.

Agnes Mulder (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Suzanne Kröger (GroenLinks), Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren), William Moorlag (PvdA), Sandra Beckerman (SP) en D66 gaan om 20.00 uur in debat in het Groninger Forum aan het Hereplein 73 in Groningen.

Voor de debatavond in het Groninger Forum is geen aanmelding nodig. Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis.

“De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau, maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd”, aldus initiatiefneemster Sandra Beckerman.

Behalve de politieke partijen verlenen Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren medewerking aan de conferentie en de debatavond.

Voor meer informatie: eentoekomstzonderdenam.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen