Drie toekomstscenario’s voor Groningen Airport Eelde

Foto: Google Maps

Hoe ziet de toekomst van Groningen Airport Eelde eruit? Drie mogelijke toekomstscenario’s zijn donderdag gepresenteerd: ‘klein vliegveld zonder commerciële vluchten, een luchthaven voor enkele vakantievluchten of een luchthaven die functioneert als toegangspoort voor het Noorden’.

Op deze drie scenario’s wordt de komende weken een reactie gevraagd door de aandeelhouders van Groningen Airport Eelde van de politiek, inwoners en het bedrijfsleven. Reageren kan tot 6 november op www.toekomstgroningenairporteelde.nl.

Uit de onderzoeksrapporten van externe deskundigen komen deze drie mogelijke toekomstscenario’s voor de luchthaven naar voren. Elk van de drie scenario’s heeft zijn eigen specifieke kenmerken, effecten en kosten.

Publieksconsultatie

Bij de toekomstverkenning spelen de inwoners van Noord Nederland een belangrijke rol. Vanaf vandaag kunnen inwoners kennis nemen van de drie scenario’s en hier op reageren via de website www.toekomstgroningenairporteelde.nl. Dit kan tot en met zondag 6 november 2016.

De reacties worden daarna verzameld en aangeboden aan de leden van Provinciale Staten van Drenthe en Groningen en de gemeenteraadsleden van Groningen, Assen en Tynaarlo.

Provinciale Staten van Drenthe en Groningen en de gemeenteraden van Groningen, Assen en Tynaarlo worden vervolgens gevraagd om op basis van de onderzoeken en de publieksconsultatie een uitspraak doen over de toekomst van de luchthaven in het Noorden als aantrekkelijke woon- en werkregio. Dit wordt aan het eind van dit jaar (2016) verwacht.

Informatieavond

Op maandagavond 24 oktober organiseren de aandeelhouders een informatieavond voor belangstellenden in MartiniPlaza in Groningen. Hier zullen de onderzoeken toegelicht worden door de extern deskundigen. Aanmelden is gewenst. Dat kan via [email protected].

Verantwoordelijkheid aandeelhouders

Groningen Airport Eelde heeft vijf aandeelhouders: de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de luchthaven van het Noorden. Begin 2016 besloten zij onderzoek te laten doen naar mogelijke toekomstscenario’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen