10 Studenten Noorderpoort houden baan over aan speeddate

Foto: Noorderpoort Automotive & Logistiek

Tien studenten van Noorderpoort Automotive & Logistiek hebben een baan weten te bemachtigen na een op woensdag 28 september georganiseerde speeddate tussen studenten en het transportbedrijf Koopman Logistics.

Zij kunnen beginnen aan het BBL-traject van de opleiding Chauffeur Goederenvervoer bij Noorderpoort.

Match tussen studenten en bedrijf

Het transportbedrijf heeft medewerkers in zowel binnen- als buitenland, maar kampt met een tekort aan chauffeurs in de transportbranche. Tijdens de speeddate werd een match gezocht tussen de studenten en het bedrijf.

Noorderpoort Automotive & Logistiek heeft de samenwerking met Koopman Logistics gezocht en organiseerde een bijeenkomst voor een grote groep studenten die geïnteresseerd zijn in de opleiding Chauffeur Goederenvervoer, maar nog geen werkplek hebben kunnen vinden.

Een baan en een opleiding voor studenten

Drie medewerkers van Koopman Logistics gingen het gesprek aan met de studenten. Bij gebleken geschiktheid werd de student ingeschreven op de opleiding Chauffeur Goederenvervoer bij Noorderpoort. In totaal hebben tien studenten gehoord dat ze én een baan hebben én kunnen starten met hun opleiding bij Noorderpoort. De plekken die bij Koopman Logistics vrij waren, zijn hiermee direct gevuld.

Voor de studenten die geen plek hebben kunnen bemachtigen bij het transportbedrijf, zoekt Noorderpoort naar andere opleidingsplekken bij andere bedrijven in de transportbranche.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen