Mogelijk botulisme in vijvers Vondellaan Groningen

Foto: Google Maps

Mogelijk is er sprake van botulisme in de vijvers aan de Vondellaan in de stad Groningen. Dat meldt waterschap Hunze en Aa’s.

Deze week werden een paar dode watervogels gevonden in de vijvers. De dieren zijn inmiddels geruimd.

Hondenbezitters worden aangeraden hun honden niet in de vijvers te laten zwemmen. De dieren kunnen behoorlijk ziek worden van botulisme. Honden kunnen de bacteriën binnenkrijgen wanneer zij in besmet water zwemmen. Hierdoor kunnen ze diarree of geen zin meer in eten of drinken, maar ook verlammingen krijgen.

Eenden voeren

Het waterschap adviseert geen eenden meer te voeren, omdat hierdoor meer eenden op de vijvers afkomen, die dan ook de kans lopen besmet te raken.

Botulisme

Botulisme wordt veroorzaakt door een bacterie en is vooral gevaarlijk voor watervogels en vissen. Botulisme komt voor in zuurstofarm, stilstaand en relatief warm water.

Vindt u dode dieren in of bij de vijver?

Het is belangrijk dat dode dieren zo snel mogelijk worden geruimd. Hiervoor kan de gemeente gebled worden of met het waterschap via 0598 – 69 38 00. Wij ruimen dan zo snel mogelijk de dode dieren. Zieke dieren kunnen gemelde worden bij Stichting Dierenopvangcentrum Groningen via 050 – 57 18 570.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen