Alfa-college gaat door met zomerschool om taal en rekenen bij te spijkeren

Foto: Communicatie Alfa-college

Het Alfa-college gaat dit jaar door met de zomerschool in Groningen na een succesvolle pilot in 2015. De deelnemers krijgen op een leuke manier bijles in taal en rekenen.

Dit jaar start voor het eerst ook een groep inburgeraars en NT2-studenten, voor wie Nederlands niet hun moedertaal is. Er zijn op dit moment ongeveer 15 aanmeldingen voor de groep Entree-mbo en circa 90 aanmeldingen voor de groep Educatie.

De zomerschool start 18 juli en is bedoeld voor nieuwe en bestaande studenten van het Alfa-college die moeite hebben met rekenen of taal.

Docenten met passie voor hun vak gaan de deelnemers uitdagen en bijspijkeren. Naast traditionele lessen wordt de stof ook op creatieve, sportieve of culinaire wijze aangeboden. Taal en rekenen worden op een speelse manier in opdrachten verwerkt.

Vooral studenten die in het nieuwe schooljaar starten met een mbo-opleiding op niveau 2, kunnen op de zomerschool terecht. Tijdens het intakegesprek bij het Alfa-college worden deze studenten gewezen op de zomerschool. Deelname is vrijwillig: de student besluit dus zelf of hij wil meedoen.

Start zomerschool

Een eerste groep bestaat uit jongeren die willen instromen op mbo niveau 2. Zij starten in de eerste en de laatste week van de zomervakantie: 18 tot en met 22 juli en van 29 augustus tot en met 2 september 2016. Voor deze groep zal de nadruk liggen op rekenen en taal.

Nieuw

De tweede groep, en nieuw dit jaar bij de zomerschool, bestaat uit deelnemers van educatieve trajecten, inburgering en NT2-trajecten die gedurende de gehele zomervakantie een aanbod zullen krijgen. Voor deze groep zal de nadruk liggen op taal, maar ook rekenen en algemene leervaardigheden komen aan bod.

De zomerschool is gratis voor studenten van het Alfa-college en wordt gefinancierd uit zogeheten VSV-middelen, maatregelen die voortijdig schoolverlaten tegengaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen