Studenten Hanzehogeschool Groningen winnen startkapitaal bij Startup Fast Track 2016

Marro Mijnans.
Marro Mijnans.
Foto: PR Hanze

Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen, die net zijn afgestudeerd zijn met hun energie-startup Envitron uitgeroepen tot een van de vijf winnaars van Startup Fast Track 2016.

Niels Tammeling (Werktuigbouwkunde), Thijs de Jonge (Facilitair Management), Jacco Koning (Technische Informatica) en Marro Mijnans (nu eerstejaars European Master in Sustainable Energy System Management) krijgen naast de prijs een investeringskapitaal van € 10.000.

Startup Fast Track is een ondersteuningsprogramma voor beginnende energie-ondernemers met groot toekomstpotentieel.

Envitron

Het idee voor Envitron is ontstaan omdat de vier studenten wilden weten hoeveel zon/wind er precies nodig is voor bijvoorbeeld het zetten van een kop koffie en of er overdag genoeg duurzame energie geproduceerd wordt om ’s avonds te koken.

Door dit soort vraagstukken te meten willen de jonge ondernemers laten zien hoeveel er mogelijk is met je eigen duurzame energie.

Marro Mijnans

Marro Mijnans is één van de ondernemers. Hij vindt dat zijn opleiding European Master in Sustainable Energy System Management hem veel leert over duurzame energie en de energietransitie: “De volgende stap in de energietransitie ligt niet alleen aan de techniek en de financiën, maar ook aan de mensen zelf. In een duurzaam energiesysteem denk je na over de manier waarop we omgaan met de energie die we kunnen krijgen”.

Duurzame energie

Mensen kunnen nu al genoeg duurzame energie produceren om voor zichzelf voldoende energie te produceren. Niels Tammeling, afgestudeerd Werktuigbouwkunde, laat zien dat je met een duurzame zeilboot vijf jaar lang de wereld rond kunt varen met alleen de zon, wind en water energie. “Dat is een voorbeeld voor toepassingen op het vasteland, want daar kan dat ook”, aldus Thijs de Jonge.

Startup Fast Track

De ondernemers hebben zich destijds ingeschreven omdat Startup Fast Track zich richt op het stimuleren, versnellen en realiseren van starters in de energiemarkt.

Over de besteding van hun prijzengeld willen de prijswinnaars nog niet teveel kwijt. De keuze over de besteding van het prijzengeld wordt een pitch voor potentiële investeerders aan het eind van het programma in december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen