OM eist acht jaar cel tegen ‘Jumbo-afperser’

Foto: De Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar cel geëist tegen de ‘Jumbo-afperser’ Alex O. De 51-jarige verdachte staat voor de rechtbank in Groningen terecht voor bomdreigingen en afpersingen bij supermarktketen Jumbo vorig jaar.

Bij diverse filialen van Jumbo kwamen vorig jaar bommeldingen binnen. Bij twee vestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Eén keer ontplofte er daadwerkelijk een explosief bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Hierbij raakte een raam beschadigd. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof.

Volgens justitie is er voldoende bewijs, zoals ‘gevonden dna van hem op een envelop met daarin een wenskaart en een explosief poeder. Daarnaast het kopen van twee kookwekkers bij Blokker en deze zelfde kookwekkers werden aangetroffen bij de bommeldingen. Verder is een haar van hem aangetroffen op het emmertje bij de Jumbo aan de Wilhelminakade waar het explosief in zat’.

‘Het mag een wonder heten dat niemand gewond is geraakt’, volgens de officier van justitie.

O. ontkent dat hij de ‘Jumbo-afperser’ is. De verdachte werd half oktober vorig jaar in Groningen opgepakt, samen met zijn zoon. De zoon wordt niet vervolgd.

Lees ook: ‘Jumbo-afperser’ in Groningen voor de rechter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen