Innovatieve opleiding Alfa-college ontvangt 1,2 miljoen euro

Foto: Alfa-college

Het Alfa-college heeft met de opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent de eerste prijs van de Nederlandse Onderwijspremie ontvangen. De opleiding ontvangt een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Deze premie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) werd tijdens het Comenius Festival uitgereikt en is de hoogste onderscheiding in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs. De Nederlandse Onderwijspremie bedraagt in totaal 7,5 miljoen euro en wordt bij mbo, hbo en wo verdeeld over de drie genomineerde teams die een initiatief hebben ontwikkeld dat heeft geleid tot verbetering van het onderwijs.

“We zijn supertrots dat we deze eerste prijs hebben gewonnen. Met ons team hebben we hier hard voor gewerkt”, zegt Carlien Klaassens, onderwijskundig teamleider bij de opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent van het Alfa-college.

Interculturele coach – Onderwijsassistent

De niveau 4 BBL-opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent van het Alfa-college begeleidt leerlingen en hun ouders in het onderwijs. De interculturele coach zorgt ervoor dat leerlingen die opgroeien tussen twee culturen kansrijk kunnen opgroeien en leren. Deze coach is op het gebied van culturele diversiteit een belangrijke schakel, bruggenbouwer tussen onderwijs, gezinnen en organisaties.

De beoordelingscommissie van de Nederlandse Onderwijspremie beoordeelt het onderwijsinitiatief en onderwijsteam van Interculturele coach – Onderwijsassistent als ‘zeer goed’. De commissie is bovendien erg positief over de maatschappelijke relevantie van dit initiatief.

Het Alfa-college is een christelijk ROC dat 15.000 leerlingen opleidt met vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen