Noordelijk en oostelijk deel gemeente Groningen kan volgens nieuwe afhandelingswijze fysieke bevingsschade melden

Foto: Jan Buurma

Inwoners uit het noordelijk en oostelijk deel van de gemeente Groningen kunnen sinds woensdag weer bevingsschade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Daarnaast gaat in het najaar een nieuwe regeling in: een aanvullende vaste vergoeding tot 10.000 euro.

Bij het melden van een eerste schade kunnen inwoners kiezen uit herstel van de woning tot 60.000 euro, zonder onderzoek naar de schadeoorzaak. Ook kunnen mensen die voor een tweede of volgende keer schade melden kiezen voor een vaste vergoeding van 10.000 euro via een inschrijving vanaf half juli voor de Aanvullende Vaste Vergoeding (AVV) die komend najaar van start gaat.  Deze voorinschrijving biedt een alternatief voor een keuze voor maatwerk of herstel.

Aanvullende Vaste Vergoeding

De AVV is bedoeld voor iedereen die in het verleden een schadevergoeding van (in totaal) minder dan 10.000 euro ontving van TCMG of IMG. Ook vergoedingen door de NAM of het Centrum Veilig Wonen tellen mee. Groningers en Drenten kunnen, wanneer ze voldoen aan de voorwaarden, vanaf dit najaar een aanvraag doen voor de AVV. De vergoeding die zij kregen wordt dan aangevuld tot 10.000 euro.

Bewoners van de gemeenten Eemsdelta, het Hogeland en Midden-Groningen konden eerder al schade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen