Pissende IJsbeer van Florentijn Hofman nu als miniatuur

26 jun , 10:45 Nieuws
image00020 1
De Pissende IJsbeer, het kunstwerk van Florentijn Hofman is nu beschikbaar als kleine versie inclusief plasstraal. Deze kunstwerken zijn ongeveer 25 centimeter en gesigneerd en genummerd door Hofman.

Pissende IJsbeer bij het museum

De reusachtige Pissende IJsbeer is een blikvanger in Groningen en leegt zijn blaas in de gracht tegenover het hoofdstation. Samen met Hofmans Wurm, een gigantische regenworm, vormt hij een opvallend onderdeel van de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Het kunstwerk, dat zijn ongenoegen uit over klimaatproblemen, sluit aan bij het thema van de Kinderbiënnale en moedigt bezoekers aan na te denken over hun rol in het creëren van een betere wereld.

Over Florentijn Hofman

Hofman (1977) is bekend van zijn reusachtige installaties in de openbare ruimte. Dieren spelen een belangrijke rol in zijn werk. Denk bijvoorbeeld aan zijn gigantische gele badeenden. Volgens Hofman zijn dieren metaforen voor een diepere betekenis in het dagelijks leven. De schaal van zijn installaties speelt daarbij een grote rol. Wanneer Hofman dieren in een bepaalde schaal en met specifiek materiaal maakt, worden zijn geabstraheerde kunstwerken als het ware sculpturale essays die deze diepere betekenis uitdrukken. Mensen raken erdoor verwonderd en vervreemd en worden onderdeel van zijn installaties.
De kleinere versie van de Pissende IJsbeer is in beperkte oplage verkrijgbaar in de museumwinkel van het Groninger Museum, die ook toegankelijk is zonder museumentreeticket.

Over de Kinderbiënnale – A Better Place

De Kinderbiënnale nodigt kinderen en volwassenen uit om deel te nemen aan een unieke en interactieve kunstervaring, die aanzet tot nadenken over hun idee van een betere wereld. Maar liefst 10 zalen vol kunst nodigen uit om te spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten gaan. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.
De Kinderbiënnale – A Better Place is nog te zien t/m 3 november 2024.