Toegangsweg naar Stadspark vanaf maandag twee maanden dicht

Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring Zuid

De toegangsweg, de Jan Evert Scholtenlaan, is vanaf de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn naar het Stadspark vanaf maandag 24 juni ruim twee maanden dicht voor autoverkeer. De afsluiting is voor de definitieve inrichting van het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de weg, meldt Aanpak Ring Zuid.

De Jan Evert Scholtenlaan is in beide richtingen dicht voor autoverkeer tot 30 augustus. Het Stadspark blijft per auto bereikbaar via de Peizerweg.

In de eerste fase van de werkzaamheden, van 6 mei tot 24 juni, is de Jan Evert Scholtenlaan in zuidelijke richting (het Stadspark uit) afgesloten. Vanaf maandag 24 juni tot en met 30 augustus is de Jan Evert Scholtenlaan in beide richtingen dicht.

Auto’s naar het Stadspark rijden om via de westelijke ringweg, afrit 18 Zeeheldenbuurt via de Peizerweg en de Campinglaan. De Campinglaan wordt tijdelijk opengesteld voor autoverkeer. Het Stadspark weer verlaten kan via de Concourslaan bij het Gasunie-gebouw.

De oostzijde van de botrotonde wordt aangepast van 27 juli tot 23 augustus. De oostzijde van de botrotonde is in die periode afgesloten, inclusief de oprit richting het Julianaplein en naar de westelijke ring en de verbinding vanaf de Concourslaan. Ook het fietspad bij de botrotonde is in die periode afgesloten. Voor fietsers is vanaf 27 juli het fietspad tussen Martiniplaza en het Leonardo Hotel weer geopend, de nieuwe fietsroute onder het Vrijheidsplein.

Van 23 augustus tot 30 augustus is de hele botrotonde, inclusief het fietspad en alle op- en afritten afgesloten voor de laatste werkzaamheden. Dit betekent dat de afslag naar het Martini Ziekenhuis en Corpus den Hoorn en ook de verbindingsweg tussen Concourslaan en de botrotonde zijn afgesloten van 23 tot 30 augustus.

Naast de de definitieve inrichting van het fiets- en voetpad aan de oostzijde van de weg worden ook de rotondes aangepast en krijgen de definitieve inrichting. De westzijde van de rotondes is daarvoor al sinds 6 mei dicht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen