Geen doorstart voor Nederlandse winkels Scotch & Soda

Foto: Google Maps

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken. Dat melden de curatoren van het failliete bedrijf. Alle winkels, waaronder de vestigingen aan de Brugstraat en de Grote Markt zijn per direct gesloten.

Volgens de curatoren waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar zij haakten af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen.

De webwinkel van Scotch & Soda wordt door een ander bedrijf in de lucht gehouden. Scotch & Soda heeft in Nederland 28 winkels en ongeveer 320 medewerkers.

Een week geleden werd bekend dat een groot deel van Scotch & Soda voor de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd failliet is gegaan. Onder de hoede van een Amerikaans bedrijf in merkmanagement, Bluestar Alliance, maakte het van oorsprong Nederlandse modebedrijf vorig jaar een doorstart. Maar door grote problemen met de aanlevering van nieuwe kleding ging onlangs het onderdeel failliet waarin 92 winkels in vijf Europese landen zijn ondergebracht. Het deel van Scotch & Soda waar het kledingmerk zelf onder valt, is nog in handen van Bluestar Alliance.

De werknemers van de Nederlandse winkels zijn nu werkloos. Zij krijgen, zoals gebruikelijk bij een faillissement, nog maximaal zes weken doorbetaald via uitkeringsinstantie UWV.

Lees ook: Kledingketen Scotch & Soda opnieuw failliet

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen