Ruim 15.000 handtekeningen voor behoud ijsbaan Kardinge

14 jun , 10:35 Nieuws
kardinge schaatsbaan
De petitie voor het behoud van de ijsbaan in sportcentrum Kardinge is ruim 15.000 keer ondertekend. Wereldkampioene Joy Beune overhandigt woensdagavond 19 juni de petitie Behoud IJsbaan Kardinge aan de gemeenteraad Groningen tijdens een groot schaatsevent op de Grote Markt.
Topsschaatster Beune doet dit samen met het Groningse schaatstalent Meike Veen en jeugdleden van de in Kardinge actieve verenigingen.
De petitie is volgens de werkgroep Behoud IJsbaan Kardinge een groot succes geworden en laat zien hoe het behouden van de kunstijsbaan van Kardinge leeft onder de bevolking en de schaatsliefhebbers in het bijzonder. Naast de lokale en regionale steun werd de petitie ook massaal door landelijke topschaatsers getekend.

Demonstratie en skeelertocht

Voorafgaand aan het aanbieden van de petitie houden de ijsverenigingen diverse acties. Vanaf 19.00 uur vertrekt een skeelertocht vanaf het parkeerterrein van de IKEA naar de Grote Markt, waarbij supporters van ijshockeyclub GIJS zich aansluiten.
"Vanaf 19.30 uur worden er door honderden leden van de verenigingen op de Grote Markt schaatsoefeningen gedemonstreerd, waarbij het iedereen vrij staat om deel te nemen. Dat gebeurt onder leiding van diverse ervaren schaatstrainers en met steun van leden van het schaatsteam IKO", aldus de werkgroep. Diverse teams van GIJS en leden van de kunstrijvereniging Groningen doen mee aan de activiteiten op de Grote Markt. Verschillende schaatsmarathonteams hebben zich inmiddels gemeld en sluiten in het kader van een fiets- en skeelertraining aan bij de acties.
Beune overhandigt vervolgens om 20.30 uur de petitie aan de gemeenteraad.