Groningen stijgt in lijst ‘meest aantrekkelijke steden om in te wonen’

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

Groningen staat op de 22ste plaats van meest aantrekkelijke steden om in te wonen. Groningen is zes plaatsen gestegen sinds 2006.

Dit blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten.

Amsterdam staat bovenaan de ranglijst, die zo’n vijftig steden telt. Emmen staat onderaan de ranglijst, daar is het minste woongenot te vinden. De ranglijst wordt gemaakt door te kijken naar werkgelegenheid, veiligheid, het huizenaanbod en het culturele aanbod.

De atlas, die jaarlijks verschijnt heeft dit jaar als thema ‘Water‘.

Groningen staat in de top-10 van grootste stijgers. In die lijst staan vooral steden die de laatste jaren flink hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad volgens de Atlas. In de top van de lijst staan over het algemeen steden die veel economische kansen bieden.

De aantrekkelijke steden bieden meer economische kansen, maar daar profiteren echter veel minder mensen van dan verwacht.
Dat komt onder andere door verdringing op de arbeidsmarkt. Ook is er in de aantrekkelijke steden vaak sprake van verdringing op de woningmarkt. Mensen die het zich kunnen permiteren wonen in de meest aantrekkelijke wijken in de buurt van het centrum. Minder bedeelde inwoners wonen vaak op de minder aantrekkelijke plekken aan de randen van een stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen