Minder verkeer op invalswegen van en naar Groningen, maar op sommige wegen drukker

Foto: De Redactie

In de afgelopen week waren minder vertragingen op de weg, maar het verkeer op de Laan Corpus den Hoorn en de Stationsweg is en blijft druk. Dat meldt Operatie Ring Zuid.

Van langdurige vertragingen voor het wegverkeer was geen sprake. In vergelijking met februari is het verkeer op de belangrijkste invalswegen van en naar Groningen gemiddeld met 10 procent afgenomen. Daarnaast is op een aantal wegen het verkeer toegenomen. Op Ring Noord is dat 40 procent en op Ring West met 25 procent. Dit toont aan dat verkeer de omleidingsroute volgen. Ook wordt gezien dat de spitsen eerder beginnen en langer doorgaan.

Echter de drukte op Laan Corpus den Hoorn nam met 30 procent toe en de Stationsweg met 25 procent. Het advies blijft dan ook om via de ringwegen te rijden.

Het aantal OV-reizigers nam begin april met 10 procent eveneens toe.

De nieuwe afrit vanaf Ring West bij Martiniplaza is volgens de organisatie nog niet bij iedereen bekend is. Die afrit is vooral voor verkeer ten westen van de stad een goed alternatief om de Paterswoldseweg te bereiken, in plaats van via de Laan Corpus den Hoorn. Ook de overige ringwegen zijn meestal sneller dan de straten in de stad.

In deze fase, die duurt tot en met 26 april wordt bij het Julianaplein de verbindingsboog voor het verkeer van Drachten naar Assen aangelegd. Daarbij is de zuidelijke ringweg dicht tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen