Groningse team ‘Uitgepuzzeld’ behaald zesde plek op NK Legpuzzelen

Sfeerimpressie.
Sfeerimpressie.
Foto: Arjan Biekens

Het Groningse team Uitgepuzzeld’ heeft zondag de 6e plek behaald bij het NK Legpuzzelen in Roelofarendsveen.

Het team legde de Jan van Haasteren ‘Jungletocht’ puzzel in 57.40 minuten. Het Groningse team ‘Uitgepuzzeld’, bestaand uit vier vriendinnen, deden dit jaar voor de 5e keer mee. Vorig jaar werden ze tweede tijdens de finale. In de voorrondes om zich te kwalificeren voor het NK zette het Groningse team een ongekend snelle tijd neer, namelijk 41 minuten en 7 seconden.

Voor het eerst werd er dit jaar ook individueel en in duo’s gestreden om de eretitel. Rowan uit Delft wist in 33 minuten een Jan van Haasteren puzzel van 500 stukjes te leggen en behaalde de eerste solo kampioenstitel. Het duo ‘Jan, we hebben haast!’ legde in een tijd van 1 uur en 15 minuten een Jan van Haasteren puzzel van 1.000 stukjes, waarmee zij de eerste duo kampioen zijn.

Op zondag werd het kampioenschap in teams van vier personen gespeeld, na een welkomstwoord van tekenaars Jan van Haasteren, Dick Heins en Wilma van den Bosch. Team De Puzzelpoezen werd voor de 3e keer kampioen. In 53 minuten en 18 seconden legden zij de gloednieuwe 1000 stukjes tellende puzzel Jan van Haasteren puzzel Jungletocht.

De interesse om deel te nemen aan het NK Legpuzzelen was enorm, meldt de organisatie. Voor de teamcompetitie vonden de afgelopen maanden door het gehele land 15 voorrondes plaats, waaraan 752 teams deelnamen. De snelste 48 teams kwalificeerden zich voor de teamfinale die zondag gespeeld is.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen