Hoe staat het met de plannen ‘Nij Begun’ voor Groningen en Noord-Drenthe?

Foto: De Redactie

Een jaar na de publicatie van Nij Begun, de kabinetsplannen waarmee de overheid herstel en toekomstperspectief wil bieden aan de inwoners van het aardbevingsgebied, nodigen de provincie Groningen, de gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe en de waterschappen de Groningers en Noord-Drenten uit voor een inloopbijeenkomst om in gesprek te gaan.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 20 april in het provinciehuis. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de plannen voor het heden en de toekomst van Groningen en Noord-Drenthe naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning. Belangrijke onderwerpen zijn onder andere herstel (schade/versterken), de sociale en economische ontwikkeling van Groningen en Noord-Drenthe en verduurzaming. Ook wordt gewerkt aan de Staat van Groningen: een monitor die laat zien hoe het ervoor staat met Groningen en Noord-Drenthe.

Bezoekers kunnen daarnaast in gesprek over hun ideeën en wensen met bestuurders van de provincie, de Groninger en Drentse gemeenten, de waterschappen en het Rijk.

Bezoekers kunnen op 20 april binnenlopen in het provinciehuis tussen 10.30 en 13.30 uur. Koffie, thee en koek staan klaar, dus aanmelden is wel gewenst in verband met de catering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen