Wisselvallig zacht (kerst)weekendweer

Foto: De Redactie

De kerstdagen verlopen dit jaar niet winters, maar uitermate zacht. Het wordt wisselvallig weer met regelmatig regen en veel wind.

Zaterdag staat er nog steeds een stevige westenwind, dat ook regen meebrengt. Vooral in het noorden en oosten kan het volgens Weeronline enige tijd regenen. De zon gaan we nauwelijks zien en met maxima van 9 tot 12 graden is het zacht. Alleen in het noorden en oosten van het land is het een groot deel van de dag een stuk kouder met temperaturen tussen de 4 en 7 graden.

Ook zondag is het wisselvallig met de hele dag kans op buien. Nog steeds staat er een matige tot krachtige (zuid)westenwind, 4-6 Bft dat nog zachtere lucht richting ons land voert. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 11 tot maar liefst 13 graden. Normaal liggen de temperaturen rond de 6 graden. Ook kerstavond verloopt op veel plekken in ons land ronduit nat.

Groene kerst

Op eerste kerstdag is het net als in het weekend vaak nat, maar tweede kerstdag lijkt na wat regen in de morgen, het’s middags toch droog te worden en krijgen we misschien de zon nog te zien.

Tijdens de kerstdagen blijft het zacht met vooral tijdens eerste kerstdag maxima die in heel het land uitkomen rond 12 graden. Tweede kerstdag is het een graad of 9.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen