Komende week ook herfstachtig weer met veel wind

Foto: De Redactie

Komende week is het weer ook herfstachtig met droge momenten, regen en wind.

De week begint maandag met overwegend droog weer en is de zon te zien. In het noordwesten zijn de buien volgens Weeronline nog actief en met kans op onweer. De wind waait matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en in het Waddengebied, windkracht 4 tot 6.

Het noorden ziet ook in de middag nog de zon. In het zuiden kan een bui ontstaan. De temperatuur stijgt naar ongeveer 15 graden.

Ook dinsdag is het eerst droog, maar neemt de bewolking in de loop van de ochtend toe. Dinsdagmiddag krijgen we regen en waait het ook stevig. De maxima liggen tussen de 13 en 14 graden.

De maand november begint met bewolking en regen. In de kustgebieden komen vooral stevige buien met onweer voor, zware windstoten tot 75 km per uur en valt lokaal veel regen in korte tijd. Bij een windkracht 5 tot 7 stijgt de temperatuur naar 13 tot 15 graden.

Donderdag wordt een onstuimige en natte dag. Aan het eind van de dag wordt het op veel plaatsen droog. Het is onstuimig met boven land een krachtige zuiden- tot zuidoostenwind, windkracht 6. In de kustgebieden is de wind hard tot stormachtig (kracht 7 tot 8) en direct aan zee kan de wind mogelijk even tippen aan stormkracht 9. In het hele land zijn (zware) windstoten mogelijk tot 75 km per uur, direct aan zee haalt de wind soms uit naar 85 tot 90 km per uur. De temperatuur loopt op naar 13 of 14 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallige weer aanhouden. Vrijdag komt het vooral in de kustprovincies tot stevige buien en in het weekend worden overal in het land de regenmeters weer flink gevuld. De temperatuur is met 11 tot 13 graden heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen