Zomerweer keert terug komende week

Foto: CC0/Publiek domein

Na het tegenvallende weer van de afgelopen periode lijkt het de komende week de goede kant op te gaan. Het zomerweer keert volgens Weeronline terug.

De week begint maandag met een mix van zon, wolken en een bui. In het noorden van het land en het Waddengebied blijft het stevig waaien. De maxima liggen tussen de 18 en 20 graden.

In de avond en nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen, maar overdag blijft het dinsdag nog steeds wisselvallig en is er kans op een bui. Vooral in de middag en avond kan een bui vallen.

Woensdag zijn er perioden met zon en kan lokaal nog een bui vallen. In de middag is het wel droog en schijnt steeds vaker en langer de zon. Er waait een zwakke tot matige westenwind en het wordt duidelijk warmer. In het noorden en op de Waddeneilanden is het maximaal een graad of 19, in het midden is het 21 graden en in het zuiden wijst het kwik 22, lokaal 23 graden aan.

Donderdag en vrijdag is er veel zon en wordt het zomers. Op de laatste twee dagen van de (werk)week is het met 22 graden in het noorden en 27 graden in het zuiden nog wat warmer. Ook in het midden van het land is het dan met 25 graden zomers warm. De wind draait geleidelijk naar het oosten tot zuidoosten en is niet meer dan zwak.

In het weekend stijgt de kans op een bui weer, maar is ook geregeld de zon te zien. Met 21 graden in het noorden en 24 in het zuiden is het weer iets minder warm. Daarna is de verwachting dat het rustig zomerweer wordt met flink wat zon en een kleine kans op een bui. De temperatuur komt dagelijks uit op waarden tussen 22 en 26 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen