Zon en wolken, later in de week warmer

Foto: Archief De redactie

In het noorden van het land begint de week grijs. Wolkenvelden trekken over, in het midden en zuiden van het land schijnt de zon.

Later in de ochtend breekt het wolkendek en is het wisselend bewolkt met stapelwolken en zon. In de kustprovincies wordt het 18 of 19 graden en aan zee is het nog een graadje koeler. Op de Waddeneilanden wordt het zo’n 15 graden en in de kustprovincies ongeveer 28 graden. In het binnenland is het warm met 20 tot lokaal 24 graden.

Dinsdag en woensdag: zon en stapelwolken

Door een noorden- tot noordoostenwind blijft het in het noorden en noordwesten koel voor de tijd van het jaar met 15 tot 19 graden. Op veel andere plaatsen is het ’s middags warm met 20 tot 24 graden. Er is een mix van zon en stapelwolken.

Daarna oplopende temperaturen

Vanaf donderdag stijgen de temperaturen en in het weekend wordt het warm met maxima tussen de 25 en 27 graden. In het zuiden en oosten wordt het lokaal 28 of 29 graden en is de kans dat het met 30 graden plaatselijk tropisch warm wordt is zo’n 40%.

Met een oostenwind raken we de wolkenvelden van zee kwijt. Er zijn flinke zonnige perioden en sluierwolken. Daarbij neemt de kans op een enkele bui in het weekend iets toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen