Warm weekend en moederdag, volgende week kouder

Foto: De Redactie

Het belooft een warm weekend te worden en ook op Moederdag zondag is het aangenaam met temperaturen tussen de 18 en 22 graden.

Het is volgens Weeronline wel licht wisselvallig, waarbij het in de middag tot een bui kan komen. Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon. Het is aangenaam met temperaturen van rond de 20 graden. In het zuidoosten van het land kan aan het eind van de middag of in de avonduren een plaatselijke regen- of onweersbui voorkomen.

Ook tijdens Moederdag zondag wordt het warm met maxima tussen de 18 en 22 graden. De dag begint droog met zonnige momenten. Zondagmiddag ontstaan steeds meer wolken en kunnen in het binnenland buien ontstaan met kans op onweer en veel regen. Plaatselijke wateroverlast is volgens Weeronline daarbij opnieuw mogelijk.

Kouder na weekend

In de nacht van zondag op maandag wordt het stuk frisser en is de voorloper op beduidend kouder weer volgende week. Maandag steekt een noord- tot noordwestelijke wind op en gaan de temperaturen naar beneden tot hooguit 12 graden op de Wadden tot 19 graden in het zuiden. Ook zijn er wolkenvelden en enkele buien te verwachten.

De dagen daarna overheersen wolkenvelden, is de zon af en toe te zien, maar kan het soms ook flink regenen. Het blijft koud door de noordenwind en het wordt nauwelijks warmer dan rond de 14 graden.

Ook Hemelvaartsdag lijkt fris en wisselvallig te verlopen. De dagen daarna wordt het weer iets warmer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen