Koud zonnig winterweer komende week

Foto: Archief de Redacie

Komende week krijgen we zonnig zomerweer en in de nachten gaat het vriezen tussen de 3 en 7 graden.

De maandag begint volgens Weeronline grijs, maar in de loop van de dag breekt de zon door. In het noorden van het land blijft het deze dag voornamelijk bewolkt en de maxima liggen net op of boven het vriespunt. In de nacht vriest het tussen drie en zeven graden.

Dinsdag zijn er zonnige perioden en ligt de middagtemperatuur rond het vriespunt. In het oosten en noordoosten kan het de hele dag en ligt de gemiddelde nachttemperatuur uit op -5 graden.

Woensdag begint zonnig maar kunnen vanaf de Noordzee ook winterse buien over het land trekken. De wind draait van het oosten geleidelijk naar het noorden tot westen. Het wordt overdag 0 tot 3 graden en in de nacht vriest het tussen de -3 en -6 graden. Ook donderdag kan af en toe een (winterse) bui vallen, maar wisselen ook de wolken met zon elkaar af. ’s Nachts vriest het een aantal graden.

Na donderdag blijft het wisselvallig en grijs. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt en in de nacht vriest het licht tot matig. Daarna is het volgens de weersinstituten nog onzeker welke kant het weer op gaat. Alhoewel er wel een grote kans is op overgang naar een wisselvallig en zachter weertype.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen