Nepmail van ‘Instagram’ in omloop

Foto: Pexels via Pixabay

Momenteel is er een nepmail van Instagram in omloop. Criminelen willen met deze mail gegevens van mensen krijgen.

Eerder meldde Facebook al dat er een zelfde nepmail rondgaat.

De mail is niet afkomstig van Instagram en vermeldt: “‘Je account wordt binnen 24 uur verwijderd omdat je onze regels hebt overtreden’. Het doel van de mail is je inloggegevens te bemachtigen. Dit bericht ontvang je omdat je de regels van Instagram overtreden zou hebben.

Het e-mailadres waar deze e-mail mee wordt gestuurd is [email protected]. Ze willen de druk zo erg opvoeren dat je in de stress schiet en op de link klikt. Klik dus niet op de link. Onderaan dit artikel is te zien hoe het mailtje eruit ziet.

Via dit soort linkjes leiden ze je naar een pagina waar je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren en vervolgens hebben ze de gegevens. Ze laten je in de mail misschien denken dat je je account beschermt, maar het tegenovergesteld is het geval.

Twijfel of te laat?

Komt deze waarschuwing te laat en ben je er al ingetrapt? Verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord voor alle diensten waar je dit wachtwoord gebruikt. Ook waar je een wachtwoord gebruikt dat erop lijkt!

Twijfel je of je echt een bericht hebt gekregen van Instagram? Open dan je profiel en kijk bij je instellingen naar ‘e-mails van Instagram’. Mocht het bericht legitiem zijn, dan is het daar terug te vinden.

Nepmail Instagram

Bron: Radar

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen