Verkeerswijzer Groningen gepresenteerd tijdens druk bezochte 112 Groningen-dag in Martiniplaza

112 dag Groningen, Martinihal. Verkeerswijzer Groningen
112 dag Groningen, Martinihal. Verkeerswijzer Groningen
Foto: Henk Veenstra

Verkeerswijzer Groningen werd afgelopen zaterdag 28 mei gepresenteerd op de 112 Groningen-dag in Martiniplaza. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk deed dat samen met een aantal wethouders van Verkeer en Vervoer door gezamenlijk een puzzel te leggen. De losse puzzelstukjes vormden het logo van Verkeerswijzer Groningen.

112 dag Groningen, Martinihal. Verkeerswijzer Groningen
Foto: Henk Veenstra

Daarna namen de gedeputeerde en de wethouders deel aan de activiteiten in de verkeerseducatiestraat van Verkeerswijzer Groningen. Ook de bezoekers van de beurs namen enthousiast deel aan de activiteiten van Verkeerswijzer Groningen. Meer dan 10.000 bezoekers kwamen op de 112 Groningen-dag af.

Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

Verkeerswijzer Groningen biedt aan alle scholen in de provincie verkeerseducatielessen aan, bijvoorbeeld over de dode hoek of het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets. Ook bedrijven en particulieren kunnen voor verkeerseducatie terecht bij Verkeerswijzer Groningen. Het doel is om mensen in de provincie wijzer op weg te laten gaan, zodat de verkeersveiligheid verbeterd wordt.

Op www.verkeerswijzergroningen.nl is informatie te vinden over de educatie-activiteiten en voorlichtingscampagnes. Ook kunnen bezoekers van de website hier terecht voor informatie over activiteiten die scholen, bedrijven en particulieren -meestal kosteloos- kunnen laten uitvoeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen