Ten Boer krijgt kleinschalig AZC

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {ministerie VenJ}

Ten Boer krijgt een asielzoekerscentrum. Dat heeft de gemeenteraad van Ten Boer woensdagavond 25 mei unaniem besloten. In Wolddijk komt een klein asielzoekerscentrum van maximaal 300 asielzoekers voor de duur van maximaal 5 jaar.

Het plan is nog niet helemaal uitgewerkt. “Het college kiest ervoor om het plan voor het AZC samen met de raad, de nog op te richten klankbordgroep en het COA te maken en uit te voeren”.

Integratie

De raad heeft in enkele moties aan het college gevraagd om onder andere nader onderzoek te doen naar de opwaardering van de wegen en de verkeersveiligheid rondom het AZC. Ook zou de ontwikkeling van de woonwijk Dijkshoorn moeten worden versneld. De voltallige raad vroeg het college om zich tot het uiterste in te zetten voor een geslaagde integratie van de asielzoekers. Het college neemt de moties over.

Klankbordgroep

Niet alleen in de planfase, maar ook als het AZC er is ziet de burgemeester een duidelijke rol weggelegd voor een klankbordgroep uit het dorp. Van de Nadort: “Deze groep kan bovendien een rol spelen bij de beslissing of het AZC met 5 jaar te verlengen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen