Alfa-college organiseert ‘Creatief Onderweg’ in Mediacentrale

Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Greatpicture

Het Alfa-college aan de Boumaboulevard organiseert op vrijdag 27 mei de derde editie van ‘Creatief Onderweg’, de broedplaats voor creatief talent en ondernemerschap.

Creatief Onderweg is een activiteit van de creatieve opleidingen en de bedrijven uit de creatieve industrie.

Tussen 13:00 en 18:00 uur worden bezoekers in de Mediacentrale verrast met workshops, pitches en presentaties van studenten, docenten en ondernemers.

Bijzondere crossovers en innovaties zijn in het afgelopen jaar ontstaan samen met het bedrijfsleven die tijdens het evenement worden gepresenteerd.

“Ons doel is om de zichtbaarheid van de creatieve opleidingen en de creatieve sector in Groningen te promoten. Om samenwerking te bevorderen en nieuwe innovaties mogelijk te maken. Daarnaast willen we met het evenement nieuwe studenten en stagebedrijven aantrekken”, aldus Louise Hompe, opleidingsmanager bij het Alfa-college.

Bezoekers kunnen zich laten verrassen en inspireren door pitches van onder andere studenten Mode en Multi Media Design over ondernemerschap. Ook zien zij hoe studenten kunnen helpen bij de ontwikkeling van een app. Of hoe het klaslokaal van de toekomst er uit ziet. Daarnaast tonen 70 studenten van de commerciële opleidingen hoe ze Groningen nog mooier hebben gemaakt door te werken in een Social Lab.

Projectbureau

Tijdens het evenement kan het publiek ook kennis maken met het projectbureau van het Alfa-college aan de Boumaboulevard. Hierin werken studenten samen aan opdrachten die het bedrijfsleven en non-profit instellingen bij hen neerleggen. Inmiddels zijn er vijf opleidingen actief in het projectbureau. De officiële lancering van de gemeenschappelijke website vindt plaats op Creatief Onderweg.

Wethouder Joost van Keulen zal de openingshandeling van het evenement verrichten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen