Groningen op zevende plek van favoriete steden

Foto: CC0/Publiek Domein

De stad Groningen staat op de zevende plaats in de lijst van steden met sterke reputaties in ons land. Dat blijkt uit het Steden & Streken Onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

De reputatie van de stad Groningen is overigens de afgelopen jaren wel gezakt. In 2019 stond de stad nog op de vijfde plek. De stad Groningen komt niet voor in de top 10 van steden met de sterkste reputatie onder jongeren (12 tot 18 jaar), maar staat op de elfde plek.

Uit het onderzoek blijkt dat veel middelgrote, historische steden, hun toegenomen aantrekkingskracht behouden.

Amsterdam is dit jaar weer de favoriete stad voor de Nederlanders. Vorig jaar was dat Utrecht, maar deze stad is gezakt naar de vierde plek.

Dat komt volgens het onderzoek onder andere door de coronapandemie. Amsterdam raakte vorig jaar uit de gratie, vanwege de winkel- en horecasluitingen. Ook voor bewoners viel er weinig te beleven, terwijl de huizenprijzen bleven stijgen.

Een en ander heeft onder meer te maken met de coronapandemie. Zo raakte Amsterdam vorig jaar uit de gratie vanwege alle winkel- en horecasluitingen. Ook voor bewoners bleef er weinig te beleven, terwijl de huizenprijzen bleven stijgen, Voor jongeren en tieners is en blijft Amsterdam de meest populaire stad.

Steden & Streken Merkenonderzoek

Hendrik Beerda Brand Consultancy heeft het Steden & Streken Merkenonderzoek samen met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht ontwikkeld. Het onderzoek monitort de reputatie van de 100 grootste gemeenten en van alle Nederlandse streken en provincies.

Sinds 2011 zijn 96.000 respondenten ondervraagd over de naamsbekendheid, waardering, binding, bezoekintentie, groeiverwachting en reputatie. Tweejaarlijks wordt het onderzoek ook onder jongeren van 12 tot 18 jaar uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen