Week voor de Gezonde Jeugd van start met gezonde en leuke activiteiten voor kinderen

Foto: © Bert Laning

Skeeleren, gezond koken, basketballen en hiphoppen zijn een aantal activiteiten tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd, die deze dinsdag van start gaat.

Tijdens deze week organiseert Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (JOGG) tot en met vrijdag 10 juni gezonde en leuke activiteiten voor kinderen.

Diverse activiteiten vinden plaats in de wijken Lewenborg, Beijum, de Korrewegwijk, Selwerd en Paddepoel.

Beijum en Lewenborg

Kinderen kunnen tijdens de Buitenspeeldag van woensdag 8 juni in Beijum een hiphopworkshop van Noordstaat volgen en gezonde hapjes om 14.00 uur op Plein Oost maken met Stichting Kind en Voeding. In Lewenborg verzorgt JOGG het fruit voor in de smoothiebikes. Kinderen van SBO De Kimkiel krijgen skeelers van JOGG, die ze donderdag 9 juni bij een clinic voor het eerst gebruiken.

Korrewegwijk

In de Hoogte/Indische Buurt deelt JOGG drinkwatertonnen uit aan buurtsportcoaches, WIJ Groningen en de speeltuincentrale. Ook organiseert JOGG met kinderopvangorganisatie Kids First en Stichting Kind en Voeding inspiratiesessies voor pedagogisch medewerkers om te laten zien hoe leuk en makkelijk gezond eten is. En in Het Pand speelt Theater Pannenkoek op 10 juni om 15.00 uur Holle Bolle Kies, een speelse voorstelling over mondzorg, voor jonge kinderen en hun ouders. Opgave is niet nodig.

Selwerd en Paddepoel

In Selwerd deelt JOGG deze week drinkwatertonnen uit aan buurtsportcoaches, WIJ Groningen en de speeltuincentrale. Op vrijdag 10 juni organiseert JOGG een clinic 3×3 Unites basketbal op het Dreamcourt in Orionpark Paddepoel. De clinic begint om 15.00 uur en opgave is niet nodig.

Beweging, gezonde voeding en de brede vraag wat kinderen nodig hebben om lekker in hun vel te zitten. Rond deze thema’s organiseert JOGG het hele jaar door activiteiten in de wijk. Maar tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd krijgen deze thema’s extra aandacht in een feestelijk programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen