Provincie laat fietsers meedenken over fietsstrategie

Foto: De Redactie

De provincie is bezig met het opstellen van een nieuwe fietsstrategie. Fietsers uit de provincie mogen hierover meedenken.

Er wordt een nieuwe fietsstrategie opgesteld om de voordelen van de fiets optimaal te benutten en stimuleren. In de nieuwe fietsstrategie wordt ingespeeld op het huidige fietsgedrag, de nieuwste ontwikkelingen (zoals snelle elektrische fietsen) en veranderingen in de maatschappij.

De provincie wil daarbij graag gebruik maken van de kennis en ervaring van fietsers.

Groningse fietsers kunnen de enquĂȘte invullen op de website www.provinciegroningen.nl. Het is de bedoeling dat de nieuwe fietsstrategie dit najaar door Provinciale Staten wordt vastgesteld.

Fietsroutes Plus

De provincie Groningen vindt het belangrijk om fietsen te stimuleren. Dit gebeurt onder meer door tussen de stad Groningen en grotere plaatsen op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Fietsroutes Plus aan te leggen.

Dat zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. Er liggen al Fietsroutes Plus tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen en Bedum. Daarnaast komen nog Fietsroutes Plus naar Winsum,Ten Boer, Leek en Haren.

Andere maatregelen

Naast de aanleg van Fietsroutes Plus pakt de provincie een aantal gevaarlijke routes voor fietsers aan. Zo wordt de fietsroute tussen Groningen en Hoogezand-Sappemeer verbeterd. Daarnaast investeert de provincie samen met de gemeente Groningen en de Regio Groningen-Assen in fietsenstallingen, fietskluizen en OV-fietsen op transferia en bij belangrijke bushaltes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen