The Movement wint POPgroningen Talent 2016

Winnaar van Popgroningen Talent Award 2016: The Movement.
Winnaar van Popgroningen Talent Award 2016: The Movement.
Foto: © Jan Westerhof

The Movement heeft vrijdag 22 april in Vera de POPgroningen Talent Award 2016 gewonnen.

Naast de Movement hadden Kira en haar band, Hollow Men en Franky Age zich geplaatst voor de finale.

De finalisten werden beoordeeld door een professionele jury, die bestond uit Peter Weening (muziekprogrammeur van Vera), Peter van der Heide (muziekjournalist Dagblad van het Noorden), Joey Ruchtie (muziekprogrammeur Oosterpoort, Bastiaan Nijbroek (managementbureau Boxful of Trees), Geert van der Velde (o.a. The Black Atlantic, Black Oak). De avond werd gepresenteerd door Nathan de Vries (BNN).

De laatste act van de avond waren de jongens van The Movement, die met veel plezier, chemie en aanstekelijk enthousiasme een bomvolle Vera mee wisten te krijgen in hun muziek.

Bevrijdingsfestival Groningen

De band wint hiermee een deelname aan de SENA performers POPnl Awards in de Melkweg in 2017, een optreden op Eurosonic 2017, Flinke Pink, Pagefestival, Nacht van Kunst & Wetenschap, Hongerige Wolf, FestiValderAa, ReitdiepPOP, Keetpop en een optreden op het Local Heroes podium op het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei dit jaar.

Ook wint de band een jaar lange coachingtraject door een professional uit het popwerkveld, een waardecheque bij Westerhaven Muziek en deelname aan het lesaanbod van de Academie voor Popcultuur (Hanzehogeschool) en Kunst & Multimedia (Noorderpoort).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen