Werkzaamheden aansluiten rotonde Meerstad starten vanaf volgende week

Foto: Google Maps

De werkzaamheden voor het aansluiten van de nieuwe rotonde op de Vossenburglaan en de Hoofdweg in Meerstad beginnen vanaf volgende week. Dat meldt Bureau Meerstad.

De werkzaamheden zijn verdeeld in vier fases en zorgen tijdelijk voor verkeersoverlast.

Voorbereidende werkzaamheden

Vanaf maandag beginnen de voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van borden. Ook wordt de laatste laag asfalt aangebracht op de rotonde. Het verkeer ondervindt hiervan geen hinder. Fietsers van en naar Harksteden worden omgeleid over de Meerstadlaan.

Tijdelijke omleiding

Vanaf woensdag 20 april tot en met zaterdag 23 april wordt de zuidelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg. Ook wordt er een tijdelijke weg aangelegd van de rotonde naar de Vossenburglaan. Het autoverkeer van en naar Harkstede moet vier dagen omrijden via Meerstad (via de Kooilaan en Vossenburglaan). Fietsers van en naar Harkstede kunnen gebruik maken van de Meerstadlaan. Fietsers met bestemming Meerstad kunnen gebruik maken van de Oude Merenweg en het Oeverpad.

Het vaarverkeer kan tijdens deze vier dagen geen gebruik maken van de zelfbedieningssluis in Meerstad (sluis Woldmeerverlaat). De sluis is tijdens de omleiding tijdelijk buiten gebruik.

Wijziging verkeerssituatie

De noordelijke en oostelijke kant van de rotonde worden in de periode van zaterdag 23 april tot en met zondag 15 mei aangesloten op de Hoofdweg en de Vossenburglaan. Daardoor wijzigt de verkeersituatie op de kruising Driebondsweg/Borgweg (zie onderstaande afbeelding). Het doorgaand verkeer, zowel auto’s als fietsers rijdt vanaf dat moment over de ‘nieuwe’ Borgweg, Meerstadlaan en de rotonde.

Bestemmingsverkeer naar Klein Harkstede kan via kruising Driebondsweg/Borgweg en de ‘oude’ Borgweg naar Klein Harkstede. Verkeersbegeleiders zijn aanwezig op de kruising tussen 7.00 uur en 9.30 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur om verkeer richting Klein Harkstede veilig te begeleiden. Fietsers kunnen na deze fase wel weer gebruik maken van de ‘oude’ Borgweg.

Tijdens fase vier, vanaf zondag 15 mei, rijdt het doorgaande autoverkeer over de ‘nieuwe’ Borgweg, Meerstadlaan en de rotonde. Fietsers van en naar Meerstad en Harkstede en bestemmingsverkeer naar Klein Harkstede kunnen weer gebruik maken van de ‘oude’ Borgweg. Begin juni vindt de afronding van de werkzaamheden plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen