Laatste week fase 4 Operatie Julianaplein

Foto: De Redactie

Komende week begint de laatste week van de vierde fase van Operatie Julianaplein. De verkeersdrukte was volgens Groningen Bereikbaar beheersbaar en de 20 procent verkeersafname wordt nog steeds gehaald.

In de komende week wordt de hemelwaterafvoer aangelegd tussen de de tijdelijke brug en het tijdelijke Julianaplein. Ook wordt het nieuwe stuk weg geasfalteerd en voorzien van een nieuwe markering. De aannemer plaatst hier lichtmasten, geleiderails en barriers (lage muurtjes). Daarnaast worden de blauwe borden op de kruising en richting het westen geplaatst. Bij de A28 komt een tijdelijk portaal.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de onderdoorgang bij de Van Ketwich Verschuurlaan teruggebracht naar de oude situatie gebracht. Hier was tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. In het weekend wordt de definitieve aansluiting voor het verkeer vanaf Haren/Assen richting Hoogkerk/Drachten en omgekeerd gemaakt. Maandagochtend 28 maart wordt de tijdelijke brug in gebruik genomen.

Vorige week

Vorige week werd bij de oude A28 een ondergrond gemaakt voor de tijdelijke baan voor verkeer van Drachten richting Assen. Ook is een ondergrond gemaakt voor de lus waarover het verkeer in de eindsituatie rijdt vanaf Drachten richting het centrum van Groningen en richting Assen. Deze ondergrond is opgebouwd met gewapende grond.

Aan de westzijde van de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal zijn piepschuimblokken aangebracht. Hierop wordt de verbinding van de tijdelijke brug op de N7 gebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen