1.412 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1.412 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 685 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (151), Midden-Groningen (99), Het Hogeland (115), Eemsdelta (100), Oldambt (69), Westerwolde (61), Stadskanaal (51), Veendam (48) en Pekela (25). Van 8 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 27.438 nieuwe positieve tests gemeld. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 35.856 tests geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.359 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 169 patiënten op een intensivecare-afdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares werden 12 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 87.

Patiënten die om een andere reden worden opgenomen dan corona, maar wel toevallig positief testen op het virus, tellen ook mee in de dagelijkse ziekenhuiscijfers. Het LCPS maakt met zijn rapportage geen onderscheid in patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Bij het RIVM werden drie overleden Covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Voorlopig alleen weekupdates en ziekenhuisopnames

Deze zondagmiddag is voorlopig het laatste moment waarop Groningen.nieuws.nl dagelijks een update geeft van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door corona in Groningen. De besmettingen dalen dagelijks en geven sinds de laatste weken geen goed beeld meer, omdat veel mensen zich niet meer laten testen bij de GGD. Ook de ziekenhuisopnames dalen en zijn nu laag.

Daarom brengen we vanaf maandag de wekelijkse updates en het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames en niet meer de dagelijks besmettingscijfers. Indien op een later moment blijkt dat de dagcijfers van het aantal besmettingen enorm stijgen, dan pakken we de dagelijkse updates weer op.

Deze zondag is het precies twee jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in ons land werd vastgesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen