Bevrijdingsontbijt op Grote Markt in Groningen

Foto: Bevrijdingsfestival Groningen

Donderdag 5 mei start de Nationale Viering van de Bevrijding met een gratis bevrijdingsontbijt. Alle Groningers zijn welkom.

Het thema van dit jaar is ‘geef vrijheid door.’

Tijdens het ontbijt zijn er op grote schermen beelden te zien van de bevrijding. Ook zijn er optredens van het 4 Mei-Projekt en van het koor New Life. Vier de vrijheid in Groningen en meld u aan via www.provinciegroningen.nl/5mei.

5 mei-lezing

Om 11.00 uur begint in de Stadsschouwburg de 5 mei-lezing, een moment van bezinning, voorafgaand aan de vele festiviteiten in het land. Deze keer wordt de lezing gehouden door journalist Thomas Erdbrink. Hij is sinds 2002 correspondent in Teheran, Iran.

U kunt zich aanmelden tot en met 15 april, via www.provinciegroningen.nl/5mei.

Bevrijdingsvuur

Premier Mark Rutte ontsteekt aansluitend om 13.00 uur het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark. Daarmee geeft hij het startsein voor alle festiviteiten in het land.

De start van de Nationale Viering vindt ieder jaar in een andere provincie plaats en dit jaar is Groningen aan de beurt.

De provincie Groningen organiseert diverse activiteiten op 5 mei, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Groningen.

Ga voor meer informatie naar www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl en www.debevrijdingvangroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen